Tuesday 26 May 2015

CRUNCY ALMOND (KARAMEL BADAM RANGUP)

26 Mei 2015 3.00 petang - Kelas di Pusat Masakan KEMAS Seri Manjung telah mengadakan kelas membuat Crunchy Caremel Almond.

Kelas telah di demonstrasikan oleh Cikgu Norhayati bt Mohd Ali. Peserta kelas terdiri dari kaum ibu disekitar Manjung.





Bahan2 nya 

* Kuaci Hijau     100 gram
* Badam keping    200 gram
* Bijan Hitam   20 gram
* Tepung Florenta  200 gram

cara2 nya 

1. Bakar Badam keping dan kuaci hijau
2. Gaul badam, kuaci hijau, bijan dan tepung sampai sebati
3. Alas loyang 14"x14" dengan kertas kek. Tuang adunan atas tray dan ratakan
4. Bakar 10 - 15 minit 
5.Keluarkan dari oven dan terus potong. 
6. Bila sejuk patahkan dan simpan dalam bekas kedap udara 




No comments:

Post a Comment